Ekologiska Byggvaruhuset16

Erik Hedenstedt

Är initiativtagare till stylthusprojektet vid Emils Backe och ägare till Ekologiska Byggvaruhuset AB. Han har genomgått utbildning till Passivhusbyggare vid Passivhuscentrum/SP Borås och är en passionerad solvärme- och naturmaterialentusiast. Ett stort teknikintresse har funnits ända sedan barnsben, inspirerat av bland annat morfar Evert som var flygmotortekniker vid F11, numera Skavsta, och mångkunnige smeden farfar Erik med egen bilverkstad i Tystberga under mitten av 1900-talet.

Hans estetiska sinne har förmodligen ärvts av förebilden mamma Birgitta som bland mycket annat varit delaktig i uppbyggnaden av familjens hotell, Bomans i Trosa.

Erik har en bakgrund inom byggnadsvård och arbeten med äldre byggnader och driver parallellt med Ekologiska Byggvaruhuset även byggföretaget Hedenstedt AB vilket han startade 1991. Där är numera specialiteten tegeltakomläggningar på äldre hus. Hos Hedenstedt i Trosa hittar man även landets största lager av gammalt taktegel med hundratusentals gamla tegelpannor från flera hundra olika nedlagda tegelbruk från 1600-talet och framåt.

www.ekologiskabyggvaruhuset.se
www.taktegel.se

Natasha Racki och Håkan Widjedal

Är Arkitekter SA/MSA och driver det egna kontoret Arkitektstudio Widjedal Racki AB. De är båda internationellt uppmärksammade med ett flertal priser och utställningar bakom sig, och kan räknas till eliten av Sveriges arkitekter.

Redan under studenttiden vann de det prestigefyllda Träpriset i konkurrens med många av landets etablerade arkitektkontor.  Priset fick de för arbetet med att både rita, konstruera och bygga en liten men omsorgsfullt och raffinerat uttänkt sjönära träbyggnad.

Efter arbeten vid bland annat kontor som Nyréns och Henning Larsen Architects startade de år 2000 det egna företaget och har under årens lopp främst uppmärksammats för ett antal mycket speciella privatvillor. Flera har byggts i trä i naturnära lägen.

Kännetecknande för deras arbete kan sammanfattas i noggrannhet med detaljer, förståelsen för platsen och anpassningen av arkitekturen till ett liv både inom- och utomhus.

www.wrark.se

 

 

 

© Copyright - Emils Backe - Alla rättigheter förbehållna